Bosna i Hercegovina

Sarajevo: Radnici Agencije Poslovnost “zarobljeni” u kancelarijama, zaštitari im ne dozvoljavaju da izađu

Kako je za Klix.ba kazala jedna od radnica koja se s preostalih 50 kolega nalazi u prostorijama firme, jutros ih je zaštitar pustio da uđu, ali kako je navela zaštitari im sada ne dozvoljavaju da izađu na službeni izlaz.

Iako je Općinski sud u Sarajevu donio rješenje da se zaštitari uklone ispred kompanije, naša sagovornica je kazala da ga sudska policija nikada nije uručila.

“Jutros smo svi preskakali preko betonskih prepreka koje i dalje stoje na ovome mjestu i zaštitari su nas pustili. Međutim, sada su nam rekli da možemo samo s druge strane, kroz prozore izaći merdevinama, ali to nije moguće za sve uposlenike, jer ovdje ima invalidnih osoba i onih koji se boje visine”, dodala je Maja Marilović, uposlenica Agencije Poslovnost.

Kako je istakla Marilović, ovaj incident su prijavili sarajevskoj policiji, ali oni su kazali da nisu nadležni.

“Čak su nas i napali i rekli da nam ne mogu pomoći te da je to nadležnost sudske policije koja se nikada nije ni pojavila. Policija je sada ispred naše kompanije i kazali su da će nas zapisati ukoliko pokušamo izaći. Zaista ne znamo kako će se ovo riješiti i da li ćemo do kraja dana moći otići kućama, ali ova agonija ne prestaje”, navela je.

Fotoreporter portala Klix.ba je na terenu zabilježio kako radnici Agencije Poslovnost rizikuju da budu povrijeđeni tako što kroz prozore izlaze putem merdevina, a u blizini se nalazi Miljacka i poprilično je visoko.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button