Ilidza

Nakon pretresa prihvatnog centra u Blažuju naloženo protjerivanje 18 migranata iz BiH

Kako su u zajedničkoj izjavi naveli, navedenim osobama je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

“Radi se o jednom državljaninu Alžira i dva državljanina Maroka. Služba za poslove sa strancima provodi dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti na njihovom udaljenju iz Bosne i Hercegovine”, dodali su.

Osim toga, izrečena je mjera protjerivanja za 15 migranata.

“Četvorica su državljani Maroka, trojica iz Pakistana, dvojica iz Alžira, tri državljanina Indije i po jedan iz Maroka, Gvineje i Irana, kojima je određena mjera stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar ili ograničenjem kretanja na određenom mjestu. Riječ je o osobama za koje su pronađeni materijalni dokazi o njihovom identitetu, te drugi dokazi koji se mogu koristiti u postupku readmisije i njihovog udaljenja iz BiH”, istakli su.

Naglasili su i to da će Služba za poslove sa strancima u saradnji s nadležnim policijskim agencijama i tokom narednog perioda nastaviti s aktivnostima pojačane kontrole kretanja stranaca, kao i kontrole pravnih i fizičkih lica koji pružaju usluge smještaja strancima, te preduzimati sve neophodne operativne i druge zakonom propisane aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu BiH.
Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button