Ilidza

Skaka zatražio da Ilidža i Vogošća budu dio Grada Sarajeva

Delegacije Grada i Kantona Sarajevo, predvođene gradonačelnikom Abdulahom Skakom i premijerom Mariom Nenadićem danas su održali, kalo su naglasili, veoma konstruktivan sastanak na kojem je jedna od ključnih tema bio novi kantonalni Zakon o lokalnoj samoupravi.

Prema riječima gradonačelnika između aktuelne Vlade KS i gradske administracije vlada pozitivna i kvalitetna energija te su imali još jedan u nizu uobičajenih sastanaka.

“Dnevni red bio je zaista interesantan, preko 15 tačaka o kojima smo razgovarali, a možda jedna od najvažnijih je Zakon o lokalnoj samoupravi, koji je trenutno u izradi i za koji je Grad Sarajevo jako zainteresiran, jer je pitanje rješavanja nadležnosti onoga čime će se baviti u budućnosti i Grad Sarajevo i lokalne zajednice u Sarajevu. Bilo je riječi o izgradnji Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, koji dugo čeka da se krene u realizaciju tog važnog projekta. Ono što je za nas bilo interesantno je i pitanje upravljanja Trebevićem, kao jednim od najvećih parkova prirdoe u Gradu Sarajevu”, kazao je Skaka.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button