Ilidza

Mandić: Vlada KS ponižava građane kada nakon 30 godina najave ugradnju šest liftova

“Na tih šest liftova u tri općine čekalo se od kraja rata. Od navedenih šest, četiri lifta su u Općini Novo Sarajevo i za njih će biti izdvojeno 126.000 KM. Posebno je važna činjenica da će u finansiranju liftova sa 20 posto iznosa participirati i stanari. Kad to sve imamo u vidu, postavlja se pitanje šta to aktuelni načelnici Novog Sarajeva, Novog Grada i Ilidže te aktuelna Vlada predstavljaju kao uspjeh?”, pita se Mandić.

On tvrdi da se radi o poruci građanima da budu zahvalni “ni na čemu”. Navodi da je prethodna Vlada povećavala očekivanja građana, a ova ih sad svodi na nivo da građani mogu dobiti lift nakon 30 godina uz participaciju u finansiranju.

“Prethodna Vlada je za ovakve namjene također izdvajala sredstva, ali to nije bio povod za promociju. Jasno je da je sadašnja Vlada u cijelu priču uvela i načelnike zarad pokušaja njihove promocije na predstojećim izborima. Ako smatraju da je gotovo 30 godina nemara razlog da se za njih glasa, onda ponižavaju građane. Ovaj potez jedna je od najboljih ilustracija vladavine koalicije Petak 13.”, zaključuje Mandić.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button