Ilidza

Za sanaciju krovova sedam zgrada na području Ilidže izdvojeno 110.000 KM

Kako je saopćeno iz ove lokalne zajednice, u ovoj godini izvršit će se sanacija ukupno sedam jedinica kolektivnog stanovanja i to na adresama: Stari drum br.18, Ćamila Marića br. 20 i 22, Ćamila Marića br. 24 i 26, Ramiza Jašara br.5, Šehitluci br.13, Put Famosa br. 24, kao i krov u ulici Abdulaha Kantamirija br. 4 koji je već u završnoj fazi sanacije.

Sanacija objekta kolektivnog stanovanja u ulici 15. maj br. 8 i 10 će se izvršiti uz, kako je navedeno, sufinansiranje Kantonalnog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Foto: Općina IlidžaFoto: Općina Ilidža

Iz Općine Ilidža su poručili da će i naredne godine, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, nastaviti sa sanacijom krovova temeljem utvrđene liste prioriteta, a kako bi se u najskorije vrijeme izvršila sanacija svih krovnih konstrukcija na području ove lokalne zajednice, a koji imaju karakter nužne popravke i neposredna su prijetnja po materijalna dobra i živote ljudi.

Postupak odabira najpovoljnijih izvođača je u završnoj fazi i početak radova na sanaciji se očekuje početkom narednog mjeseca, kako bi se radovi okončali u ovoj građevinskoj sezoni, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button