Ilidza

Prevljak o vlasti u Sarajevu: Radončić je razuman čovjek, vjerujem da neće postupiti kako je rekao

Prevljak je kazao kako ne zna ko je najodgovorniji za nefunkcionisanje koalicije SDA-SBB-DF, ali se držao stava da poznaje predsjednike stranaka i smatra da neće biti nikakvih problema već da će se pronaći najbolja rješenja.

“Građani Kantona Sarajevo su tako izabrali i željeli i nadamo se da ćemo zadovoljiti sve njihove potrebe. Mislim da će i predsjednci DF-a (Željko Komšić) i SBB-a (Fahrudin Radončić) pronaći zajedničko rješenje, pogotovo zato što predsjednik SDA-a gospodin Izetbegović upravo pokušava pozvati te ljude na jedan normalan razgovor i dogovor i zbog toga se nadamo da neće biti nikakvih problema”, kazao je Prevljak.

Prevljak se osvrnuo na Radončićev komentar i istakao da će se riješiti i pitanje vlasti u Sarajevu, kao i to da je predsjednik SBB-a danas ishitreno postupio.

“Koliko poznajem Radončića, on je razuman čovjek i vjerujem da neće postupiti onako kako je rekao i da će to sve biti opet dobro. Ne bih znao šta je dovelo do takvih nesuglasica jer nisam razgovarao s predsjednicima stranaka o tome. Zato jer smo koalicija, mi kao SDA ne vjerujem da smo nešto uradili ili na bilo koji način provocirali jer mi na kantonalnom nivou nismo imali nikakve nesuglasice s predsjednicima SBB-a i DF-a, čak su i danas naše komunikacije sasvim normalne i iskrene”, naveo je Prevljak.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button