Bosna i Hercegovina

Zvanični podaci Zavoda / U Sarajevu potvrđeno 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Kantonu Sarajevo potvrđeno je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata. Ovo su rezultati testiranja 308 uzoraka, prikupljenih od 11. do 14. augusta 2020. godine. Od ovog broja novozaraženih, njih 40 (67,79 posto) pripadaju porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak 111 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 981.

Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalaze se  62 osobe. Jedan pacijent koristi potporu respiratora pri disanju.
Tokom jučerašnjeg dana, nažalost, jedna osoba je preminula od posljedica zaraze koronavirusom, čime ukupan broj umrlih koji su bili zaraženi koronavirusom u KS iznosi 60. S bolničkog liječenja  jučer je otpušteno 13 osoba.

U samoizolaciji  se nalazi 1.668 osoba.

Prema podacima Zavoda, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije koronavirusa evidentirana zaraza 3.352 osobe, dok je izliječeno 2.311 osoba.

 

Jutros je sa KCUS-a, kako smo već objavili, saopćeno da je od 373 testirana uzorka, pozitivno (računajući i retestiranja) na koronavirus bilo 75 osoba.

Najveći broj pozitivnih, kao i prethodnih dana, bio je Kantonu Sarajevu

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button